Skrivet av: L | 26 juni, 2017

Lästips: Sommarläsning – Jerker Virdborgs ”Skyddsrummet Luxgatan”

Så här står det på Pocketshopens hemsida om boken. Jag har läst den två gånger under det senaste året. Jag tänker på den ofta. Den är precis så bra som det står här nedan.  När ni har läst den här boken finns det fler böcker av samma författare. Läs dom också.

Skyddsrummet Luxgatan

av Jerker Virdborg

ISBN 9789174294873

PRIS: 89.00:-

”Mästerligt om ett Sverige i krig” – Göteborgs-Posten

En samling berättelser om ett land invaderat av terror och krig. Aktuellt och skrämmande om ett igenkännbart land där allting ändå är främmande. Det välbekanta har invaderats, en världsbild har gått itu och tryggheten blivit en lyx.
I ett Småland härjat av inbördeskrig forcerar en man milisens vägspärrar i sökandet efter sin familj. I ett ockuperat Stockholm säljer en pojke mammans narkotiska tabletter medan brutala ordningsvakter patrullerar tunnelbanan. Och i en annan stad samlas tusentals människor i ett klaustrofobiskt skyddsrum på flykt undan ett flyganfall.
Är detta verkligen Sverige?

”…det hela är rasande skickligt uppbyggt och nog så lärorikt: vi behöver förvisso bli påminda om att Sverige är ett land i världen, inte ett reservat där tryggheten är självklar och evig.”

– Upsala Nya Tidning

”Skyddsrummet Luxgatan” är obehagligt bra, ursinnigt bra novellkonst”

– Arbetarbladet

”…en skicklig samling onda sagor från skyddsrummet Sverige”

– Expressen

”Skyddsrummet Luxgatan” är obehagligt bra, ursinnigt bra novellkonst.”

– Arbetarbladet:


Kategorier

%d bloggare gillar detta: