Skrivet av: L | 21 januari, 2016

Väntan……..

snö 003
Foto: Privat

Några av oss som arbetar med familjeåterförening träffades i tisdags för att diskutera aktuella frågor.  Den fråga som överskuggar alla andra är det kommande lagförslaget när det gäller förändringarna i Utlänningslagen och hur det kommer att utformas eftersom det är stora förändringar som aviserats när det gäller familjeåterförening. En stor fråga kommer att bli försörjningskravet och hur reglerna kring detta skall utformas. Vi förväntande oss att något skulle hända denna vecka men nu är det redan torsdag och ännu finns det inga nyheter om detta på Justitiedepartementets hemsida.

Så snart som förslaget kommer så kommer jag att informera om vad som kan väntas. Det är viktigt att så många som möjligt skriver remissyttrande om ni har åsikter om förslaget.

Sveriges Television visade strax innan jul en dokumentärfilm som handlade om de asylsökande som återkallar sina asylansökningar och åker från Sverige. Filmen kan ses på SVT Play. De som var med i filmen hänvisade samtliga till problemen med familjeåterförening som huvudanledningen till att de lämnar Sverige. Länk här till SVT Play och filmen ÅTERVÄNDARNA.

 


Kategorier

%d bloggare gillar detta: