Skrivet av: L | 26 juni, 2015

Bloggen fyller 2 år idag + info om sommaruppehåll

DSC00254
Foto: Privat

För exakt två år sedan satt jag  (en varm sommareftermiddag) på mitt kontor och funderade över alla frågor som ständigt kom per mail eller via telefon och som gällde olika aspekter av familjeåterförening eller tillstånd på grund av anknytning för nyetablerade familjer.Därför började jag skriva på denna blogg och i dag har det redan gått två år sedan den dagen. Det känns lite märkligt för ibland verkar det som om det var igår……….

Idag två är senare kommer det ännu mer frågor och ännu mer mail om samma frågor. Kanske inte så konstigt mot bakgrund av att det aldrig kommit så många asylsökande till Sverige som nu.

Bloggen har utvecklats till att handla om allt möjligt inte bara faktainformation om familjeåterförening utan lästips, somalisk poesi, migrationsfrågor överhuvudtaget. Kort sagt lite av varje…..

Bloggen övergår nu till att vara min privata blogg eftersom jag slutar mitt arbete vid Sociala Missionen  den 30 juni för att gå i pension. Den har alltså inte längre någon koppling till Sociala Missionen.  MEN,  jag kommer att fortsätta att blogga som vanligt när jag har något att skriva om  – jag tycker det verkar behövas information idag precis på samma sätt som när jag började för två år sedan. Det är ju fortfarande ingen myndighet som tar ansvar för familjeåterföreningsfrågorna.

Bloggen kommer dock att ta semester i två månader – jag kommer inte att göra några uppdaterinar under  juli och augusti om inte något väldigt speciellt händer.  Jag återkommer i september och har då förhoppningsvis vilat upp mig ordentligt.

Jag önskar alla gamla och nya  läsare en bra sommar och på återseende. Om ni går in på  menyn så finner ni sidorna Kontakt eller Om. Där återfinner ni en e-postadress där det går att kontakta mig i fortsättningen.

Till sist. Nu har jag köpt och läst Uncertain light. Beställ den genast – perfekt sommarläsning!


Kategorier

%d bloggare gillar detta: