Skrivet av: L | 11 juni, 2014

Familjeåterförening i Norge

UNHCR Norge
Möte om familjeåterföreningsfrågor i Oslo, Foto: UNHCR

Norska motsvarigheten till Migrationsverket heter UDI – Utlänningsdirektoratet. UDU publicerar på sin hemsida praxisdokument rörande asyl  m.m.men också praxisdokument som behandlar hur UDI ser på olika frågor och dokumentation i ärenden som gäller familjesammanföring för olika nationaliteter.

Vad jag vet har vi inget liknande i Sverige. Tips till Migrationsverket kanske eftersom jag kan se att dokumenten innehåller mycket information som är av det slaget att den svarar på många av de frågor  som ständigt ställs till oss  som arbetar med familjeåterförening. Jag föreställer mig att samma frågor även ställs till Migrationsverket.

Det är intressant att ta del av hur man tänker i Norge så jag lägger in länkar till tre  av praxisdokumenten . För dem som läser dokumenten vill jag bara peka på att det handlar inte om svenska förhållanden.! Det kan dock vara intressant att se vad som accepteras som bevisning i Norge samt deras diskussioner om olika slag av dokumentation som krävs i familjeåterföreningsärenden m.m.

Familjeinvandring för somalier

Familjeinvandring för afghaner

Familjeinvandring för irakier


Kategorier

%d bloggare gillar detta: