Skrivet av: L | 3 februari, 2014

Väntetiderna längre igen – Varför blev det så här?

Varför blev det så här
Foto av Power Point presenterad vid konferensen i Husby i november 2013.

Väntetiderna vad gäller ansökningar om tillstånd pga anknytning har återigen förlängts. Nu är väntetiden om man gjort ansökan på ambassad 16 månader och om man gjort ansökan på webben 11 månader.
Det är ohållbart i längden att väntetiderna bara ökar och ökar.

Jag ringde upp Justitieombudsmannen som självmant under hösten 2013 öppnade upp ett ärende angående de långa handläggningstider hos Migrationsverket för att höra vad som händer. Detta mot bakgrund av att det inkommit många klagomål i denna fråga. Justitieombudsmannen undersöker nu de långa handläggningstiderna hos Migrationsverket generellt. Detta innebär att alltså att de tittar på tillståndsärenden av olika slag, arbetstillstånd, tillstånd för gäststudier och tillstånd pga anknytning m.m. samt tillstånd i asylärenden.

Den 8 oktober 2013 skrev Justitieombudsmannen till Migrationsverket i frågan och begärde att få in ett svar senast den 10 januari 2014. Migrationsverket begärde anstånd med att komma in med svaret och anstånd är nu beviljat till den 3 mars 2014. På min fråga om det kan komma att förlängas ytterligare svarar den jag pratar med att det inte är ovanligt. Verkar alltså som om det kan ta tid att få fram ett uttalande från JO i frågan.


Kategorier

%d bloggare gillar detta: