Skrivet av: L | 9 oktober, 2013

Somalisk anhöriginvandring välkomnas i Yllestad

Skola i Somalia
Skola i Somalia

När man det senaste året läst alla artiklar med domedagsprofetior om hur svårt det kommer att bli när somaliska anhöriga kommer till Sverige blir man så glad över någon som för en gångs skull ser positivt på frågan.

Sveriges Radios hemsida för P4 Radio Skaraborg kan man läsa om hur glada man är i Yllestad över sina 15 nyinflyttade somaliska elever. Deras ankomst innebär att skolan, som fyller 100 år i år, nu går en ny och säkrare framtid till mötes. Lyssna också på vad eleven Asha och Ros-Marie Stenvall säger i reportaget.

Så här säger en representant för föräldraförening vid skolan:

Anhöriginvandringen till Falköpings kommun har gett skolan 15-talet nya skolbarn, precis vad som behövs för att skolan är ur farozonen för nedläggning, säger Ros-Marie Stenvall.

– Vi har ju egentligen kämpat för vår skola till och från de senaste 30-40 åren! Det är ju kommunens minsta skola och det är tufft med ekonomin, det förstår vi. Vi är jätteglada att de nya eleverna kommit hit. Det har fungerat bra, de har kommit in bra i skolan och de har lärt sig svenska fantastiskt fort.


Kategorier

%d bloggare gillar detta: