Skrivet av: L | 1 juli, 2013

Släktingbarns rätt till familjeåterförening

VISESSNART_992_bild
Den 30 juni 2013 sändes i SVT en dokumentärfilm med namet ”Vi ses snart”.  

SE DEN!! Den handlar om Ader som har fem barn kvar i Afrika och som väntat i många år på att de skall få komma. Åren har gått och äldsta pojken har fyllt 18 år och har inte rätt till familjeåterförening inom ramen för domen från januari 2012. De två yngsta barnen är egentligen barn-barn till Ader och har inte heller rätt till att komma inom ramen för domen från januari 2012. De som får tillstånd och åker är den 16-åriga dottern som skött de små barn-barnen under många år samt en pojke. Kvar bli 18 årige sonen som nu får träda in i mammas och pappas ställe för de små barnen.

Redan 2010 skrev Sociala Missionen, Röda korset, Rådgivningsbyrån, UNICEf och Rädda Barnen  ett brev till migrationsminister Billström om bl.a. släktingbarnens svårigheter att få möjighet att förenas med sina familjer i Sverige. Problemen kvarstår trots domen om bevislättnad som omtalas ovan.  Skrivelse barns processbehörighet 2010

 

I maj skrev Kristdemokraterna i en debattartikel i tidningen ”Dagen” att de ansåg att lagen borde ändras så att släktingbarn får komma hit med eller till familjen de levt i.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: