Skrivet av: L | 27 juni, 2013

Finns det en två-årsregel?

I många beslut i anknytningsärenden slår Migrationsverket fast att det finns ett absolut krav på att den sökande och referenspersonen skall ha sammanbott utomlands i minst två år annars kan tillstånd inte komma ifråga även om det gäller barnfamiljer.

Den 22 april 2013 kom ett dokument från Migrationsverket –  VCM ( = Verksamhetschefens meddelande) nr 3/2013 där Migrationsverket försöker reda ut vad som egentligen skall gälla. Det finns ingen två års regel säger man utan om det gäller barnfamiljer så skall man särskilt titta till de individuella förhållandena och man kan mycket väl acceptera en kortare tids samlevnad för att bevislättnad skall kunna komma ifråga enligt domen från Migrationsöverdomstolen från januari 2012.

Läs mer här: Familjeåterföreningsdokument MV april 2013 VCM 3-2013


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: